Boka en guidad visning

Grupperbjudanden 2018

Utställningen -”Hela Världens Astrid Lindgren”
I paviljongen ligger vår basutställning som berättar om Astrid Lindgrens liv och författarskap. Utställningen inleds med en film om Astrid Lindgren (ca 15 min lång).  Därefter kan man i egen takt, se utställningen med audioguide som vi erbjuder på svenska, tyska, engelska, danska, franska, italienska, holländska, kinesiska och spanska.
Det finns även i en särskild barnversion på svenska, tyska och danska.

Trädgårdarna kapitel 1, 2 och 3

Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs är en plats för kultur, samtal, bus, debatt, lek, allvar och humor. De gröna miljöerna växer fram ur teman som varit viktiga för Astrid Lindgren genom hela hennes författarskap. I trädgårdarna kan du gå en upplevelsepromenad med berättarpunkter med information om viktiga teman, platser och människor i Astrid Lindgrens liv och författarskap.

Tillfälliga utställningar
I vår prästgård erbjuder vi alltid ytterligare en utställning med ett aktuellt tema. I det gamla sädesmagasinet kan man under sommarmånaderna se en utställning om Astrid Lindgrens syskon – Gunnar, Ingegerd och Stina.

 

Tillval:

Guidad visning i Astrid Lindgrens barndomshem. (tidsåtgång 1 timme)
Gå med på en guidad visning och låt dig förflyttas tillbaka i tiden till Astrid Lindgrens barndom, när hon växte upp här på Näs. Barndomshemmet är ett gammalt och privatägt hus, med små rum som endast kan ta emot 15 personer i varje grupp. Man kan enbart besöka barndomshemmet tillsammans med en av våra guider. Barndomshemmet är privatägt och vi är mycket tacksamma att vi får gå in i huset för att göra dessa guidade turer och visa detta fantastiska kulturarv.

Guidad visning i trädgårdarna (tidsåtgång cirka 1-1,5 timme)
Vi erbjuder guidade visningar av våra trädgårdar.  Guidningen utförs av någon av våra duktiga trädgårdsmästare och görs för grupper vid förfrågan. Visningarna görs under våra ordinarie öppettider på vardagar.

Vi hjälper er gärna att skräddarsy just ert besök, kontakta oss på 0492-56 68 00,  info@astridlindgrensnas.se.