Visningar

Vi kan erbjuda ett antal olika program beroende på intresse, ålder och tid. Nedan är tre olika förslag på upplägg för skolgrupper.

Nyfiken på Astrid Lindgren liv?
Följ med in i utställningen ”Hela världens Astrid Lindgren”. Här får ni höra berättelsen om hennes liv. Möt Astrid som barn och tonåring i Vimmerby, Astrid Lindgren som ensamstående mor i 20-talets Stockholm och
inte minst som en av Sveriges främsta opinionsbildare.
Utställning tar cirka 45 minuter. Maxantal 20 personer.
På egen hand, audioguider med barnversion ingår. 
Rekommenderas från sju år.

Längd: 1 tim

Upplev Astrid Lindgrens barndomshem.
Barndomshemmet är fortfarande intakt, såsom det var när Astrid var liten flicka. Det var Astrid själv som återställde nedervåningen till ursprungligt skick. De flesta ursprungliga inventarier och ägodelar finns kvar, vilket gör det till en stor upplevelse att komma in i Astrid Lindgrens alldeles unika och äkta barndomshem.
Visningen tar cirka 40 minuter. Maxantal 12 personer.
Rekommenderas från nio år.

Gå en berättelsepromenad i trädgårdarna.
Det var här på Näs som hon klättrade i sockerdricksträdet och lekte med sina syskon i snickerboa. Det var här hon hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök. Det är ingen överdrift att säga att källan till Astrid Lindgrens fantastiska författarskap finns just här på Näs. Lär känna platsen, miljöerna runt barndomshemmet. Vi kopplar hennes skrivna berättelser till naturen och barndomen på promenaden i de nya trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs.
Visningen tar cirka 40 minuter. Maxantal 20 personer.
Rekommenderas från 14 år.

Priser
Skolelever under 16 år går in gratis, 100 kr/lärare.
Övriga skolgrupper elever från 16 år och uppåt: 40 kr/elev, 100 kr/lärare.
Visningar och lektioner med pedagog/guide: 600 kr/grupp.

För skolor i Kalmar län:
Skolor och fritidsverksamhet i Kalmar län kan ansöka om fria resor i samband med besök på Astrid Lindgrens Näs. En kostnadsfri kulturresa per klass och läsår. Beställning av resan görs hos Länstrafiken senast 14 dagar innan resdagen. Kontakta trafikledningen, tel. 010 – 212 10 00.

Alla skolgrupper måste förboka sitt besök!
För ytterligare information och bokning av lektion/visning kontakta Anneli Karlsson